A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait.

A verseny kiíróinak célja a csomagolásdizájn fontosságának tudatosítása, a szakma és a szélesebb olvasóközönség figyelmének ráirányítása arra, hogy a minket körülvevő fogyasztói világban különösen fontos szerepe van a termékek vizuális kialakításának. 

Pályázók köre

A Pakk Csomagolásdizájn-versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve tervezői tevékenységet folytató magánszemély. Pályázatot nyújthat be bármely magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy hallgatói csoportja vagy felsőfokú tanulmányokat folytató diák vagy diákok csoportja.

Nevezési feltételek

Olyan munkákat várunk, amelyek 2015. január 1. és 2017. május 26. között kerültek kereskedelmi forgalomba Magyarországon (kivéve a terv/koncepció kategóriában).

A versenyre korábban benevezett munkák újra nem nevezhetők!

Az egy termékcsaládba tartozó, de eltérő formátumú/méretű termékeket egy-egy kategórián belül lehet külön-külön és egyben, termékcsaládként is nevezni. Utóbbi esetben az elbírálás során a zsűri a teljes portfóliót egy nevezésként veszi figyelembe.

Kiemelt kategória 2017-ben

2016-tól minden évben kiemelünk egy kategóriát, amely idén a Bortermelők és Pálinkafőzdék kategóriája lesz. Ezen kategóriába a bortermelők és a pálinkafőzdék kedvezményesen nevezhetnek.

WAMP szakmai együttműködés

A WAMP kiállítói kedvezményesen nevezhetnek a Pakk 2017 Csomagolásdizájn-versenyre.

Kérjük, hogy a pályázat benyújtásakor jelöljék, hogy WAMP tagok, melyet ellenőrizni fogunk.

Nevezési díj

29 900 Ft + áfa / nevezés,

a harmadik nevezés után 24 900 Ft + áfa / nevezés (kivéve termékcsalád nevezésekor, amit egy nevezésként regisztrálunk).

Bortermelők és kisüzemi pálinkafőzdék kategóriában 9 900 forint + áfa / nevezés

Diákok és hallgatói csoportok részére a nevezési díj bruttó 3900 forint / nevezés, hallgatói jogviszony igazolással.

WAMP kiállítóknak 9 900 forint + áfa / nevezés

A nevezési űrlap alapján kiállított átutalásos számlát e-mailben és postai úton küldjük. Amennyiben a nevezési díj nem érkezik be június 6-ig, a pályamunka nem kerül a zsűri elé elbírálásra.

A versenyre csak olyan cégektől és jogi személyektől van módunkban nevezést elfogadni, amelyeknek a nevezés beérkezésének napján nem áll fent semmilyen tartozásuk a Professional Publishing Hungary Kiadó Kft-vel szemben.​

Az elbírálás szempontjai

A nevezett alkotás eredetisége, kreativitása. 

A nevezett csomagolás esztétikai és funkcionális minősége, ezek összhangja.

A nevezett csomagolás kivitelezésének minősége.